De 5 talen van de liefde
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

De 5 talen van de liefde.

Van álle boeken die ik over de liefde en relaties heb gelezen is en blijft dit mijn absolute topper! Het is een klein boek, maar de inhoud is GROOTS en universeel!

Het maakt namelijk niet uit waar je woont, wie je bent en waar je in gelooft. In tegenstelling tot de ruim 6000 spreektalen over de hele wereld, zijn er volgens dit boek slechts 5 liefdestalen:

1) Fysieke aanraking
2) Hulpvaardigheid
3) Samen dingen doen
4) Cadeautjes/attenties
5) Positieve / bemoedigende woorden

Je spreekt en begrijpt ze alle 5, in meer of mindere mate.
Echter 1 of 2 talen versta jij het allerbeste!
Daar heb jij de meeste behoefte aan.
Dat vind jij het fijnst!

Wel zo handig jij zelf weet welke taal dat is/zijn én dat je partner hiervan ook op de hoogte is.
Anders kan het zijn dat de liefde niet echt bij je aankomt (en vice versa) en ‘spreken’ jullie wellicht langs elkaar heen.
Oftewel: ruis op de lijn.
Zonde!

Zo kan het zijn dat je partner graag een knuffel van je krijgt, maar dat dit niet jouw primaire liefdestaal is.
Jij wil juist dingen samen doen, of horen dat je lekker hebt gekookt.
Wel zo handig als jullie dit van elkaar weten!
Dan kunnen jullie hier voortaan op inspelen.

Simple as that!

De 5 liefdestalen gaat over behoeften (h)erkennen én er vervolgens voor de ander iets mee doen.
Zo ontstaat een diep gevoel van respect en verbinding.
Het mooie is dat het begrijpen en toepassen van de 5 liefdestalen een vaardigheid is die je gemakkelijk kunt leren.
Het ontbreken van deze kennis heeft helaas vele relaties doen crashen. Het toepassen van deze liefdestalen heeft echter vele relaties verdiept en zelfs gered! Ongelofelijk, maar waar.

De 5 talen van de liefde, het zou eigenlijk op ieder nachtkastje moeten liggen.

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. De 5 talen van de liefde - Taboeloos - […] Blog is eerder geplaatst op de Stapelgek.com […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HET BELANG VAN EEN GOEDE VRAAG.

Regelmatig vertrouwen mensen mij hun verhalen toe. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mensen die ik tegenkom ‘op straat’. Veelvoorkomend onderwerp is dat ze al eens gescheiden zijn. “Het ging niet meer.” Vaak volgt dan: “hadden we maar hulp gezocht, wellicht waren we...

UIT ELKAAR GAAN IS SOMS BETER.

Stellen die bij me komen hebben vaak grote relatieproblemen (niet altijd trouwens). Echter, is het verlangen om bij elkaar te blijven meestal nóg groter. En dat is een prachtig uitgangspunt om bij me in te stappen: een verlangen dat immers groter is dan het probleem,...

SCHEIDEN OF BLIJVEN?

Houdt deze vraag je meer dan ooit bezig? Lig je ‘s nachts wakker omdat deze impasse onbeantwoord blijft? Een onverdraaglijk schuldgevoel maakt je misselijk. Er komt zoveel bij kijken, wat het besluit ook wordt. Er is hoe dan ook werk aan de winkel. Jullie relatie is...

IK BEN JE MOEDER NIET!

Regelmatig zijn ondernemers ‘bang’ dat ik ze ga zeggen dat ze minder moeten werken, omwille van de relatie thuis. ‘Zeg, ik ben je moeder niet’, zeg ik dan met een lach. Dat je binnenkort zelf andere keuzes gaat maken, die kans is heel groot. Maar niet omdat ik het...

SPIJT NA EEN SCHEIDING.

Je moet er toch niet aan denken? Dat je spijt krijgt dat je een einde maakte aan je relatie. Toch blijkt dat ongeveer de helft van de mensen die een scheiding hebben geïnitieerd, later spijt krijgt. Ze beseffen ineens wat ze kwijt zijn geraakt. Spijt is een emotie die...

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...