De 5 talen van de liefde
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

De 5 talen van de liefde.

Van álle boeken die ik over de liefde en relaties heb gelezen is en blijft dit mijn absolute topper! Het is een klein boek, maar de inhoud is GROOTS en universeel!

Het maakt namelijk niet uit waar je woont, wie je bent en waar je in gelooft. In tegenstelling tot de ruim 6000 spreektalen over de hele wereld, zijn er volgens dit boek slechts 5 liefdestalen:

1) Fysieke aanraking
2) Hulpvaardigheid
3) Samen dingen doen
4) Cadeautjes/attenties
5) Positieve / bemoedigende woorden

Je spreekt en begrijpt ze alle 5, in meer of mindere mate.
Echter 1 of 2 talen versta jij het allerbeste!
Daar heb jij de meeste behoefte aan.
Dat vind jij het fijnst!

Wel zo handig jij zelf weet welke taal dat is/zijn én dat je partner hiervan ook op de hoogte is.
Anders kan het zijn dat de liefde niet echt bij je aankomt (en vice versa) en ‘spreken’ jullie wellicht langs elkaar heen.
Oftewel: ruis op de lijn.
Zonde!

Zo kan het zijn dat je partner graag een knuffel van je krijgt, maar dat dit niet jouw primaire liefdestaal is.
Jij wil juist dingen samen doen, of horen dat je lekker hebt gekookt.
Wel zo handig als jullie dit van elkaar weten!
Dan kunnen jullie hier voortaan op inspelen.

Simple as that!

De 5 liefdestalen gaat over behoeften (h)erkennen én er vervolgens voor de ander iets mee doen.
Zo ontstaat een diep gevoel van respect en verbinding.
Het mooie is dat het begrijpen en toepassen van de 5 liefdestalen een vaardigheid is die je gemakkelijk kunt leren.
Het ontbreken van deze kennis heeft helaas vele relaties doen crashen. Het toepassen van deze liefdestalen heeft echter vele relaties verdiept en zelfs gered! Ongelofelijk, maar waar.

De 5 talen van de liefde, het zou eigenlijk op ieder nachtkastje moeten liggen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relatiecoaching voor elke relatie?

Is mijn traject Vitamine L(iefde) er voor iedereen? Het antwoord is simpel: NEE Afgelopen week had ik een call met een man die aangaf dat hij 'best een goede' relatie heeft met zijn vrouw. Er miste alleen wat levendigheid, de 'sjeu' is eraf. Ze waren allebei in beslag...

Wil je de regie over je leven terug?

Nu het jaar ten einde loopt kijken veel mensen terug. Wat heb ik afgelopen jaar gedaan? Waarschijnlijk heb je heel veel aandacht gehad voor je onderneming. Misschien was het een pittig jaar voor je en heb je een omzetverlies te verwerken? Of wellicht kijk je terug op...

Waarom investeren in je relatie zo belangrijk is

WAAROM INVESTEREN IN JE RELATIE ZO ONTZETTEND BELANGRIJK IS! Lees even dit schrijnende verhaal. Deze week had ik een kennismaking /intake met een ondernemend stel dat eigenlijk uit elkaar wil, maar het financieel niet kan. Dit zijn geluiden die ik vaker hoor en waar...

Goud in handen in plaats van de scheidingspapieren

WAT JULLIE KUNNEN BEREIKEN DOOR MET MIJ TE WERKEN Ik gooi 'm er maar meteen in: Mijn relatiecoach traject Vitamine Liefde is ANDERS dan anders. Ik zeg niet dat het béter is dan traditionele trajecten, maar het is wel degelijk anders. Ik heb namelijk een geheel EIGEN...

Kom eerst bij mij!

Mag ik een keer heel arrogant doen? Ik doe het gewoon! Laatst poste ik onderstaande video op mijn socials (zie in de link onderaan dit bericht). De boodschap is wat arrogant, het komt echt uit mijn tenen! Maar ik meen het wel! Elk jaar zijn er twee scheidingspieken:...

Vakantie tips voor koppels!

Heb je ook bijna vakantie? Leuk toch! Of niet? Naast het woord liefde is vakantie het meest favoriete woord van veel Nederlanders. Helaas gaan die twee niet altijd goed samen. Is voor de één de vakantie een tijd om te genieten van het gezin en elkaar, de ander krijgt...

Wat is jouw relatie je waard?

WAT IS JOUW RELATIE JE WAARD? Wat is het je waard om je gezin bij elkaar te houden? Om gelukkig te zijn met je partner? En begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen scheiden of uit elkaar gaan, wanneer het echt niet meer gaat. Soms is dat juist beter voor iedereen....

Geef je relatie een cijfer!

VRAAG: Zeg eens eerlijk. Welk cijfer geef je jullie relatie? 0 staat voor heel slecht. 10 staat voor geweldig.Mooie vraag om ook eens aan je partner te vragen. Het is een laagdrempelige en goede thermometer om aan te tonen hoe jullie je relatie ervaren op dit moment....

Relatiecoaching kan ook leuk zijn hoor!

Een doos met tissues. Ze staan er niet voor niks, zelfs met je ogen dicht grijp je altijd raak. Ze vinden gretig hun aftrek, daarom een ware ‘must have’ in mijn praktijk. En nu hoor ik je denken: ‘ja, voor al die verdrietige tranen die er vloeien natuurlijk!’. Deels...

Tegen wie heb je het eigenlijk?

Tegen wie heb je het eigenlijk? ‘Dan zitten we in de auto en kiest Chantal opeens een andere route. Naar mijn mening rijden we dan flink om, maar zij vind het leuk om binnendoor te rijden door alle dorpjes. Er ontstaat een discussie, want ik vind het zonde van de...