De 5 talen van de liefde
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

De 5 talen van de liefde.

Van álle boeken die ik over de liefde en relaties heb gelezen is en blijft dit mijn absolute topper! Het is een klein boek, maar de inhoud is GROOTS en universeel!

Het maakt namelijk niet uit waar je woont, wie je bent en waar je in gelooft. In tegenstelling tot de ruim 6000 spreektalen over de hele wereld, zijn er volgens dit boek slechts 5 liefdestalen:

1) Fysieke aanraking
2) Hulpvaardigheid
3) Samen dingen doen
4) Cadeautjes/attenties
5) Positieve / bemoedigende woorden

Je spreekt en begrijpt ze alle 5, in meer of mindere mate.
Echter 1 of 2 talen versta jij het allerbeste!
Daar heb jij de meeste behoefte aan.
Dat vind jij het fijnst!

Wel zo handig jij zelf weet welke taal dat is/zijn én dat je partner hiervan ook op de hoogte is.
Anders kan het zijn dat de liefde niet echt bij je aankomt (en vice versa) en ‘spreken’ jullie wellicht langs elkaar heen.
Oftewel: ruis op de lijn.
Zonde!

Zo kan het zijn dat je partner graag een knuffel van je krijgt, maar dat dit niet jouw primaire liefdestaal is.
Jij wil juist dingen samen doen, of horen dat je lekker hebt gekookt.
Wel zo handig als jullie dit van elkaar weten!
Dan kunnen jullie hier voortaan op inspelen.

Simple as that!

De 5 liefdestalen gaat over behoeften (h)erkennen én er vervolgens voor de ander iets mee doen.
Zo ontstaat een diep gevoel van respect en verbinding.
Het mooie is dat het begrijpen en toepassen van de 5 liefdestalen een vaardigheid is die je gemakkelijk kunt leren.
Het ontbreken van deze kennis heeft helaas vele relaties doen crashen. Het toepassen van deze liefdestalen heeft echter vele relaties verdiept en zelfs gered! Ongelofelijk, maar waar.

De 5 talen van de liefde, het zou eigenlijk op ieder nachtkastje moeten liggen.

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. De 5 talen van de liefde - Taboeloos - […] Blog is eerder geplaatst op de Stapelgek.com […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...

RELATIETHERAPIE NEXT LEVEL!

Ik wil jullie hier even van mee laten genieten. Bij mij geen therapie op een stoeltje onder een systeemplafond (waar ik zelf ook niet zou willen zitten).😝 Graag neem ik jullie mee naar prachtige locaties, zoals deze: de Hoogen Hof in Bruchem (bij Zaltbommel). Vandaag...

JULLIE RELATIEPROBLEMEN OPLOSSEN IS EEN SLECHT LEIDERSCHAP.

Want dan hebben jullie je problemen wel opgelost, maar zijn jullie weer op een neutraal ‘nulpunt’ beland. Daar hebben jullie toch helemaal niks aan?! Daar krijg je als ondernemer toch ook de kriebels van? Je wilt toch niet alleen problemen oplossen, je wilt ook...

EEN PERFECT LEVEN, MAAR TOCH EEN SCHEIDING OP DE LOER.

Een mooi gezin, prachtig huis, succesvol bedrijf, de mooiste vakanties en jullie kunnen alles doen wat jullie hartje begeert. Wauw. Toch is er die leegte. Dat matte, doffe gevoel van binnen. Je vraagt jezelf af hoe jullie in deze situatie zijn beland? Wanneer ging het...

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....