WIE WIL IK ZIJN?
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig.
Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen.

Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn?

Soms slik ik het dan in (choose your battles).

Maar meestal volgt er een gericht verzoek (in plaats van een verwijt of een eis).

Dus niet: sta ik hier nu weer alles alleen te doen, jij zorgt voor het eten!

Maar: wil jij zo even boodschappen doen alsjeblieft? Ik voel me opgejaagd als ik dat nog moet doen.

Heel concreet. Geen cynische ondertoon.
Gewoon een vraag.

Het delen van mijn gevoel (opgejaagd) zorgt ervoor dat mijn man Olivier zich nu beter kan inleven in mij. Het delen van je gevoel zorgt namelijk voor de verbinding.

Is moeilijk hoor! Zeker als je geïrriteerd of moe bent. Maar probeer het maar eens.

Zo iemand wil ik dus graag zijn, iemand die verzoeken doet.
Niet iemand die verwijten maakt en eisen stelt.

En eerlijk, niets is mij vreemd!
Ook ik verval wel eens geïrriteerd of gefrustreerd in eisen, opdrachten of verwijten. Maar geheid dat er dan ‘gedoe’ ontstaat!

Dus stel jezelf regelmatig de vraag:

Wie wil ik zijn?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HET BELANG VAN EEN GOEDE VRAAG.

Regelmatig vertrouwen mensen mij hun verhalen toe. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mensen die ik tegenkom ‘op straat’. Veelvoorkomend onderwerp is dat ze al eens gescheiden zijn. “Het ging niet meer.” Vaak volgt dan: “hadden we maar hulp gezocht, wellicht waren we...

UIT ELKAAR GAAN IS SOMS BETER.

Stellen die bij me komen hebben vaak grote relatieproblemen (niet altijd trouwens). Echter, is het verlangen om bij elkaar te blijven meestal nóg groter. En dat is een prachtig uitgangspunt om bij me in te stappen: een verlangen dat immers groter is dan het probleem,...

SCHEIDEN OF BLIJVEN?

Houdt deze vraag je meer dan ooit bezig? Lig je ‘s nachts wakker omdat deze impasse onbeantwoord blijft? Een onverdraaglijk schuldgevoel maakt je misselijk. Er komt zoveel bij kijken, wat het besluit ook wordt. Er is hoe dan ook werk aan de winkel. Jullie relatie is...

IK BEN JE MOEDER NIET!

Regelmatig zijn ondernemers ‘bang’ dat ik ze ga zeggen dat ze minder moeten werken, omwille van de relatie thuis. ‘Zeg, ik ben je moeder niet’, zeg ik dan met een lach. Dat je binnenkort zelf andere keuzes gaat maken, die kans is heel groot. Maar niet omdat ik het...

SPIJT NA EEN SCHEIDING.

Je moet er toch niet aan denken? Dat je spijt krijgt dat je een einde maakte aan je relatie. Toch blijkt dat ongeveer de helft van de mensen die een scheiding hebben geïnitieerd, later spijt krijgt. Ze beseffen ineens wat ze kwijt zijn geraakt. Spijt is een emotie die...

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

RELATIETHERAPIE NEXT LEVEL!

Ik wil jullie hier even van mee laten genieten. Bij mij geen therapie op een stoeltje onder een systeemplafond (waar ik zelf ook niet zou willen zitten).😝 Graag neem ik jullie mee naar prachtige locaties, zoals deze: de Hoogen Hof in Bruchem (bij Zaltbommel). Vandaag...