Sharon, leg jij het mijn vrouw even uit alsjeblieft!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

SHARON, LEG JIJ MIJN VROUW EVEN UIT HOE HET WERKT ALS JE ONDERNEMER BENT ALSJEBLIEFT!

“Jij werkt als relatietherapeut veel met ondernemers toch?”

Ja,dat klopt.

“Dan begrijp jij dat ik keihard werk voor ons gezin. Wij wonen in een schitterend huis, maken de mooiste reizen, mijn vrouw kan doen wat ze wil.

We hebben het echt supergoed!
Ik begrijp onze relatieproblemen niet.
Waarom moeten we hier een relatiecrisis over hebben?
Hoezo zou ik minder moeten werken??
Dat kán helemaal niet.
Jij begrijp dat toch wel Sharon?
Waar hebben we het hier over??”

Zo begon het intakegesprek, onze kennismaking.
Ik heb hem zijn putje helemaal leeg laten lopen. Het zat hem erg hoog.
Daarna gaf ik haar ruimschoots het woord. Ze zat er droevig bij. En al meteen kwamen de tranen. “Ja, we hebben het heel goed! Financieel gezien. Maar wat zou ik graag in een wat kleiner huis wonen, als jij dan vaker thuis zou zijn. Ik voel me vaak eenzaam. Ook in de zorg voor onze kinderen. Ik mis jou! Zij missen jou ook!”

Hoopvol kijkt hij me aan. Hij verwacht mijn begrip. En ook zij zoekt bevestiging bij mij.
Bijna in koor vragen ze wat ik hier nu van vind?
Mijn reactie is heel kort.

Beiden begrijp ik goed.

Zonder op de inhoud in te gaan stel ik ze een flauwe, maar rake vraag:

“Willen jullie gelijk of geluk?”
Twee paar ogen kijken me stoïcijns aan.
En toen ontvouwde zich een prachtig gesprek. Ze zagen én hoorden elkaar opeens weer.
Prachtig moment was dat.
Dit is typerend voor veel van mijn cliënten.
De bevlogen ondernemer die keihard werkt en thuis een partner heeft die zich vaak alleen voelt en aandacht vraagt (en terecht!)

Beiden voelen zich niet gehoord, niet geliefd en niet gewaardeerd.
En dáár zit ‘m de crux! Als ze elkaar beter gaan begrijpen is dat de sleutel tot verandering.
In woorden én in daden.

Die ondernemer zal beseffen dat hij bij machte is om zijn tijd soms anders in te kunnen delen.
Ik kan uittekenen dat hij binnenkort zijn secretaresse vraagt om minder afspraken in te plannen en meer privétijd te blokken.
Om wat vaker thuis te zijn bij zijn vrouw en kinderen.

Want zijn gezin is zijn alles!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HET BELANG VAN EEN GOEDE VRAAG.

Regelmatig vertrouwen mensen mij hun verhalen toe. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mensen die ik tegenkom ‘op straat’. Veelvoorkomend onderwerp is dat ze al eens gescheiden zijn. “Het ging niet meer.” Vaak volgt dan: “hadden we maar hulp gezocht, wellicht waren we...

UIT ELKAAR GAAN IS SOMS BETER.

Stellen die bij me komen hebben vaak grote relatieproblemen (niet altijd trouwens). Echter, is het verlangen om bij elkaar te blijven meestal nóg groter. En dat is een prachtig uitgangspunt om bij me in te stappen: een verlangen dat immers groter is dan het probleem,...

SCHEIDEN OF BLIJVEN?

Houdt deze vraag je meer dan ooit bezig? Lig je ‘s nachts wakker omdat deze impasse onbeantwoord blijft? Een onverdraaglijk schuldgevoel maakt je misselijk. Er komt zoveel bij kijken, wat het besluit ook wordt. Er is hoe dan ook werk aan de winkel. Jullie relatie is...

IK BEN JE MOEDER NIET!

Regelmatig zijn ondernemers ‘bang’ dat ik ze ga zeggen dat ze minder moeten werken, omwille van de relatie thuis. ‘Zeg, ik ben je moeder niet’, zeg ik dan met een lach. Dat je binnenkort zelf andere keuzes gaat maken, die kans is heel groot. Maar niet omdat ik het...

SPIJT NA EEN SCHEIDING.

Je moet er toch niet aan denken? Dat je spijt krijgt dat je een einde maakte aan je relatie. Toch blijkt dat ongeveer de helft van de mensen die een scheiding hebben geïnitieerd, later spijt krijgt. Ze beseffen ineens wat ze kwijt zijn geraakt. Spijt is een emotie die...

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...