Sharon, leg jij het mijn vrouw even uit alsjeblieft!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

SHARON, LEG JIJ MIJN VROUW EVEN UIT HOE HET WERKT ALS JE ONDERNEMER BENT ALSJEBLIEFT!

“Jij werkt als relatietherapeut veel met ondernemers toch?”

Ja,dat klopt.

“Dan begrijp jij dat ik keihard werk voor ons gezin. Wij wonen in een schitterend huis, maken de mooiste reizen, mijn vrouw kan doen wat ze wil.

We hebben het echt supergoed!
Ik begrijp onze relatieproblemen niet.
Waarom moeten we hier een relatiecrisis over hebben?
Hoezo zou ik minder moeten werken??
Dat kán helemaal niet.
Jij begrijp dat toch wel Sharon?
Waar hebben we het hier over??”

Zo begon het intakegesprek, onze kennismaking.
Ik heb hem zijn putje helemaal leeg laten lopen. Het zat hem erg hoog.
Daarna gaf ik haar ruimschoots het woord. Ze zat er droevig bij. En al meteen kwamen de tranen. “Ja, we hebben het heel goed! Financieel gezien. Maar wat zou ik graag in een wat kleiner huis wonen, als jij dan vaker thuis zou zijn. Ik voel me vaak eenzaam. Ook in de zorg voor onze kinderen. Ik mis jou! Zij missen jou ook!”

Hoopvol kijkt hij me aan. Hij verwacht mijn begrip. En ook zij zoekt bevestiging bij mij.
Bijna in koor vragen ze wat ik hier nu van vind?
Mijn reactie is heel kort.

Beiden begrijp ik goed.

Zonder op de inhoud in te gaan stel ik ze een flauwe, maar rake vraag:

“Willen jullie gelijk of geluk?”
Twee paar ogen kijken me stoïcijns aan.
En toen ontvouwde zich een prachtig gesprek. Ze zagen én hoorden elkaar opeens weer.
Prachtig moment was dat.
Dit is typerend voor veel van mijn cliënten.
De bevlogen ondernemer die keihard werkt en thuis een partner heeft die zich vaak alleen voelt en aandacht vraagt (en terecht!)

Beiden voelen zich niet gehoord, niet geliefd en niet gewaardeerd.
En dáár zit ‘m de crux! Als ze elkaar beter gaan begrijpen is dat de sleutel tot verandering.
In woorden én in daden.

Die ondernemer zal beseffen dat hij bij machte is om zijn tijd soms anders in te kunnen delen.
Ik kan uittekenen dat hij binnenkort zijn secretaresse vraagt om minder afspraken in te plannen en meer privétijd te blokken.
Om wat vaker thuis te zijn bij zijn vrouw en kinderen.

Want zijn gezin is zijn alles!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...

RELATIETHERAPIE NEXT LEVEL!

Ik wil jullie hier even van mee laten genieten. Bij mij geen therapie op een stoeltje onder een systeemplafond (waar ik zelf ook niet zou willen zitten).😝 Graag neem ik jullie mee naar prachtige locaties, zoals deze: de Hoogen Hof in Bruchem (bij Zaltbommel). Vandaag...

JULLIE RELATIEPROBLEMEN OPLOSSEN IS EEN SLECHT LEIDERSCHAP.

Want dan hebben jullie je problemen wel opgelost, maar zijn jullie weer op een neutraal ‘nulpunt’ beland. Daar hebben jullie toch helemaal niks aan?! Daar krijg je als ondernemer toch ook de kriebels van? Je wilt toch niet alleen problemen oplossen, je wilt ook...

EEN PERFECT LEVEN, MAAR TOCH EEN SCHEIDING OP DE LOER.

Een mooi gezin, prachtig huis, succesvol bedrijf, de mooiste vakanties en jullie kunnen alles doen wat jullie hartje begeert. Wauw. Toch is er die leegte. Dat matte, doffe gevoel van binnen. Je vraagt jezelf af hoe jullie in deze situatie zijn beland? Wanneer ging het...

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...