MIJN UNIEKE WERKWIJZE

Contact

Mijn werkwijze

 

INTAKE/KENNISMAKING
Mijn werkwijze is uniek en bestaat uit één traject, genaamd Vitamine L(iefde) en duurt 3 tot 4 maanden.

(sessies worden gepland in overleg met jullie).

We starten uiteraard met een kennismaking. Het is belangrijk dat we de welbekende klik voelen met elkaar. Tijdens deze kennismaking hoor ik graag waar de schoen ‘m wringt in jullie relatie en kunnen jullie vragen stellen aan mij. Deze ‘intake’ is meestal online, via Zoom. 

Mochten we ‘ja’ zeggen tegen de samenwerking dan kunnen we snel starten. Mijn manier van werken heb ik zodanig ingericht dat ik nauwelijks tot geen wachtlijst heb. Bij relatieproblemen hebben jullie wat mij betreft ook geen tijd te verliezen. Daarom help ik jullie zo snel mogelijk om in een positieve flow te komen. Dit doe ik doordat mijn traject kort, maar heel krachtig is! Ondernemers hebben doorgaans ook geen tijd en zin in langdurige trajecten. 
Doordat ik veelal met gevestigde ondernemers werk (en zelf uit een ondernemersfamilie kom) weet ik hoe ondernemers denken en hoe waardevol hun tijd voor ze is.

ONBOARDING IN VITAMINE LIEFDE
Na ontvangst van de aanbetaling en het digitaal ondertekenen van de Opdrachtbevestiging en Algemene Voorwaarden worden jullie onbaord in het traject. Dit houdt in dat jullie mails ontvangen met alle informatie dat nodig is voor een goed en succesvol verloop van de samenwerking.
Jullie ontvangen dan tevens een intakeformulier en uitleg over Voxer (soort Walkie talkie app, waarmee we tussen de sessies door kunnen communiceren). 

 WE GAAN STARTEN!
Ik werk op verschillende mooie locaties nabij Den Bosch. Waar we afspreken hangt af van de beschikbaarheid van die locaties.|
Het traject Vitamine L(iefde) ziet er als volgt uit:

Intake, gezamenlijk (ongeveer 60 minuten)

Daarna volgen 2 individuele sessies met elk van jullie. Locatie: Villa Oldenburg Vught: 
1 op 1 sessie met jou (1 uur)
1 op 1 sessie met je partner, of andersom (1 uur)

Daarna zijn alle sessies gezamenlijk, tenzij blijkt dat er een persoonlijk thema veel invloed heeft op jullie relatie.
In dat geval kan het nuttig zijn om nog een of meerdere individuele sessie(s) in te plannen.
Dit is altijd in overleg en zit bij de investering inbegrepen.

Daarna plannen 2 losse dagen  van 10 – 17 uur: een ‘Couple Retreat’. 
Alles is goed en luxe verzorgd op prachtige, rustige locaties in het buitengebied, dus anoniem bereikbaar. Deze 2 hele dagen plannen we op korte termijn, want deze dagen werken als een catalysator (een soort snelkookpan) om weer in een positievere flow te komen. Wat niet betekent dat we 2 dagen als een sneltrein jullie relatie onder de loep nemen. Nee, tijdens deze dagen nemen we alle tijd en rust om weer in verbinding met elkaar te komen. 

Door deze 2-daagse maken jullie meteen grote stappen voorwaarts!

Na deze kickstarter volgen 5 gezamenlijke losse relatiecoach sessies van elk 1,5 uur.
Deze plannen we in gedurende 3 a 4 maanden. Deze sessies vinden plaats in Villa Oldenburg te Vught of in overleg gedeeltelijk via Zoom.
(tegen die tijd ken ik jullie verbale en non-verbale signalen zo goed, dat ik jullie ook goed online kan coachen, indien jullie dit wenselijk vinden).

VOXER SUPPORT
Tijdens dit gehele traject (vanaf de 2-daagse) bied ik jullie dagelijkse support via Voxer (soort walkie talkie app).
Waarom doe ik dat? Tussen de sessies door lopen jullie beslist tegen oude patronen aan die wat mij betreft beter niet kunnen wachten tot de volgende  volgende sessie. Wil je niet-dienende patronen doorbreken en nieuwe patronen aanmaken die wél werken, dan moet je dicht op de bal zitten! En daar is Voxer support voor.  Via Voxer kunnen jullie mij elke dag jullie vragen stellen, of voorleggen waar jullie tegenaan lopen. Zie het als een ‘rescue remedy’, klankbord of een luisterend oor.
Ik sta dus gedurende het hele traject voor jullie klaar (indien gewenst) voor dagelijkse coach support.
Dit wordt als zeer waardevol ervaren! Een van mijn cliënten heeft me wel eens gezegd dat vooral mijn support via Voxer zorgde voor een enorme doorbraak tussen haar en haar man!
In het heetst van de strijd was ik er voor ze en kon ik ze erdoor heen coachen.
Ze hoefde niet te wachten tot de volgende sessie, ik was er voor ze precies op het moment dat het nodig was.
Je relatie verbeteren doe je ‘in the moment’! 

Dus samengevat bestaat Vitamine L(iefde) uit de volgende stappen:

Via Zoom of we spreken af:
1)  Intake (60 minuten)

Op locatie in real live:
2) 1 op 1 met jou (1 uur)
3) 1 op 1 met je partner, of andersom (1 uur)
4) 2 losse dagen ‘couple retreat’  (2 dagen van 10-17 uur)
5) 5 x losse sessies van 1,5 uur (op locatie en/of via Zoom)

Het gehele traject duurt 3 a 4 maanden.

 

De locaties 

 

Bekijk hier enkele van mijn favoriete locaties 

 

Ervaringen van anderen

Ik heb Sharon leren kennen als een betrokken, empathische en liefdevolle (relatie)coach.
Bij haar ben je in goede en vakkundige handen. Vanuit haar levenservaring en een
positieve basishouding helpt ze mensen voorbij de grenzen kijken. Ze daagt uit en ze nodigt uit.
Hartelijk, onderzoekend en oordeelloos neemt ze je/jullie mee in het proces.
Loes Koot

Coach / Docent Sonnevelt Opleidingen

Er is iets waardoor we ons helemaal op ons gemak voelen bij Sharon.
Daardoor durfden we allebei te zeggen waar we thuis omheen draaien. Nu we allebei ons hart hebben gelucht hebben we elkaar weer gevonden. Al blijft het ‘werken’, maar op nu een fijne manier. It takes two to tango! Dat zegt ze altijd en is helemaal waar.

 

Anoniem

Hartelijke bedankt voor het hele fijne gesprek van vannochtend!
Je doet het goed en we willen jou teruggeven dat je op een natuurlijke wijze ons veiligheid biedt om te delen wat er speelt bij ons!
Dat heeft ons goed gedaan! Hartelijke groet, N&M

Anoniem

Een gesprek met Sharon is heel prettig. Ze ontving me hartelijk en warm. Ze was er echt voor mij. Het was zo fijn om mijn verhaal te kunnen vertellen! In deze tijd, waarbij veel digitaal contact is had ik juist behoefte aan iemand die tijd neemt voor mij! Ik voelde al meteen meer positieve energie na het eerste gesprek. Na het tweede gesprek kon ik al meteen aan de slag met de inzichten die ik bij Sharon kreeg. De sfeer is heel prettig en huiselijk. Het voelde echt als ‘me time’, tijd voor MIJ!

Claire

We stonden op het punt dat we het niet meer wisten. Uit elkaar? Maar de kinderen dan? Via via kwamen we bij Sharon terecht. Lang verhaal kort: we zien het weer zitten, al gaat het niet vanzelf. Door corona hebben we veel meer tijd voor elkaar en voor de kinderen. We voelen ons weer een gezin. Met alles dat erbij hoort. 

Anoniem

Haar praktijk ligt zo mooi, dat je er een ruzie voor op het spel zet!
Zonder gekheid, dank je wel voor alle mooie gesprekken die we bij je hadden.
We keken er echt naar uit iedere keer, al was het soms ook heftig.
Het heeft ons veel gebracht, vooral het inzicht dat we zoveel van elkaar houden!
We kunnen het iedereen aanraden, er is overal wel wat.
Waarom alles alleen oplossen, terwijl Sharon kan helpen 🙂

Mo en Bo

Na ruim 9 jaar samen, merkten we dat er ongewild wat vervelende gewoontes in waren geslopen. Discussies stonden bol van verwijten en we hadden steeds meer moeite om elkaar goed te begrijpen. Zeker in de hectische tropenjaren van een gezin stichten en de nodige uitdagingen in onze beider carrières, kwam de onverdeelde tijd voor elkaar niet ten goede.

We realiseerden ons dat het oké is om hulp in te schakelen, we kwamen er samen niet meer uit. We zagen het als waardevolle investering in onszelf, in elkaar en in onze relatie.

Met de handvatten die Sharon ons heeft gegeven, komen we in discussies minder vaak terecht in de verwijtende sfeer. We voorkomen irritaties door behoeftes en verwachtingen duidelijker uit te spreken.

Er is meer oog en aandacht voor elkaar. We nemen structureel tijd voor elkaar door dagelijks een momentje te nemen om de ander even je volledige aandacht te geven. De ene keer voor een goed gesprek, de andere keer om wat praktische zaken door te nemen.

Ook escaleren discussies niet meer omdat we ons bewust zijn van onze valkuilen, en we onszelf en elkaar kunnen corrigeren als we in zo’n kuil dreigen te vallen.

Ten slotte hebben we onze gemeenschappelijke delers, onze gezamenlijke doelen en wensen weer opnieuw gevonden. Waardoor het weer voelt alsof we een team zijn.

We vonden het enorm fijn dat we naast de sessies samen, ook allebei een 1op1 sessie met Sharon hebben gehad. Dit gaf – zeker in het begin – de ruimte om alles op tafel te leggen waar we tegenaan liepen. Sharon heeft de inhoud van de 1op1 sessies vervolgens op een prettige manier bespreekbaar gemaakt in de gezamenlijke sessies.

Sharon stuurt je met inspiratie en concrete handvatten op pad, is oprecht nieuwsgierig en zoekt heel goed naar een werkwijze die past bij de mensen die zich voor zich heeft. Werkt iets niet? Dan tovert ze weer een andere werkvorm tevoorschijn. Verder hebben we Sharon niet als sturend of oordelend ervaren, maar als iemand die de verbinding zoekt en tot stand brengt. Zelfs als twee mensen ver uit elkaar lijken te staan.

Je hebt ons middelen gegeven om verder te komen.
En vooral heel duidelijk te laten zien dat ons bankje er een is waar we samen op willen zitten.

J & P