Over Stapelgek!

Wij zijn Sharon & Olivier, de bedenkers van Stapelgek!

Onze missie is: zoveel mogelijk mensen die stapelgek op elkaar blijven. Oftewel meer relaties die slagen!
Een mooiere wereld door meer begrip, respect en verdraagzaamheid.

Waarom? Elk jaar opnieuw horen 70.000 kinderen in Nederland dat hun ouders uit elkaar gaan. Een stad zo groot als Gouda! Dit gaat ons enorm aan het hart, want hun wereld ligt hoe dan ook overhoop. Het uit elkaar gaan van ouders heeft veel impact op een kind. Hierin ligt onze drive om te doen wat we doen.

Alles wat wij doen heeft te maken met het mooiste dat er bestaat… de liefde!
Hoe? Op verschillende manier geven wij uiting aan onze missie, die wij voelen tot op het bot!

Wij geven  theaterlezingen, workshops en er is de Stapelgek Online Community en een online Relatiecoach Programma: dé online plek voor positieve relatie inspiratie én motivatie!  
Vanaf het voorjaar 2020 start Sharon met persoonlijke relatiecoaching. We delen sinds februari dit jaar ook Free Hugs uit!

Wie zijn wij? Wij zijn een doodnormaal stel zoals ieder ander met alle ups- en downs die daarbij horen. Wij pretenderen dan ook géén rol-model te zijn. Nee, we zijn een gewoon stel en willen laten zien dat het gras nergens groener is en dat Facebook en andere socials niet de werkelijke wereld laten zien, zoals die echt is. Wij hebben het gevoel dat men het ‘perfecte plaatje’ nastreeft (wat overigens niet bestaat) maar wat suggestief in stand wordt gehouden door alle perfecte foto’s en berichten op sociale media. Men vergelijkt zich met al die mooie plaatjes en verliest daarbij een realistisch beeld van de werkelijkheid. Met alle gevolgen van dien. Met onze lezing willen we aantonen dat de liefde ‘m juist in het ‘niet perfecte’ zit. Daar ligt volgens ons het geheim, de heilige graal voor een mooie en langdurige relatie! 

Over Sharon Overweg

Ik ben Sharon Overweg- Slap.  Spreker, ondernemer, binnenkort gediplomeerd coach en moeder van 2 puberzonen en vrouw van Olivier. Geboren en getogen in Maasbree, een klein dorpje in Noord Limburg. Via een aantal verhuizingen naar Amsterdam, Amstelveen, Haarlem nu al weer 14 jaar met veel plezier terug in het zuiden en wel in het mooie Vught, Brabant. Bij Stapelgek komt alles samen waar ik energie van krijg: mensen ontmoeten, anderen inspireren, geïnspireerd worden en elke dag bezig zijn met het mooiste dat er is: persoonlijke ontwikkeling, geluk en de liefde!
Ik heb veel ervaring om voor groepen te spreken. Bijna 10 jaar heb ik rondleidingen gegeven in Nationaal Monument Kamp Vught en gastlessen gegeven op scholen.
Een aantal jaren geleden heb ik een bedrijf gehad dat vitaliteitworkshops en trainingen bij bedrijven gaf om werknemers en werkgevers bewust te maken van een gezonde leefstijl. Met Stapelgek! wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om (nog) meer uit hun relatie of toekomstige relatie te halen.  En mocht een koppel toch beslissen om uit elkaar te gaan, ook dan vind ik het erg belangrijk dat men prettig uit elkaar gaat en dat het contact respectvol blijft tussen de exen. Voor zichzelf, maar zeker ook voor de eventuele kinderen die zij hebben. Voor kinderen is het verschrikkelijk moeilijk wanneer hun ouders slecht contact met elkaar hebben. In mijn coachingpraktijk wil ik hier mijn steentje aan bijdragen. Naar mijn mening is er veel meer liefde in de wereld nodig. Of dat nu met je partner is of (toekomstige) ex-partner. Als jij meer vanuit liefde leeft, heeft dat direct merkbaar effect op je eigen leven, en dus ook op die van je omgeving. Jouw wereld wordt hoe dan ook mooier! Je zal meer energie en positieve flow ervaren.

Over Olivier Overweg

Ik ben Olivier of ‘Oof’ zoals mijn vrouw Sharon en veel mensen mij noemen. Daarnaast ben ik trotse vader van onze twee zonen en man van Sharon. Ik kom, net als Sharon ook uit een klein dorpje, echter kom ik uit het oosten:  ‘Oet Twente’ en om precies te zijn uit Boekelo. Heb samen met Sharon gewoond in Amsterdam, Amstelveen, regio Haarlem en het rondje afgemaakt in Vught. Hier voelen we ons erg thuis met onze jongens.

Als klein jongetje wist ik nog niet wat ik later wilde worden. Wel dat ik veel van de wereld wilde zien, Heb over de hele wereld gereisd als directeur van beursgenoteerde organisaties en mooie toonaangevende familie ondernemingen. In die hoedanigheid heb ik meer dan 45 landen bezocht om mooie zakelijke relaties aan te gaan met mensen met een totaal andere culturele achtergrond, erg waardevolle ervaringen.
Ik krijg veel energie als mensen in beweging komen en willen groeien. Niet alleen met hun onderneming maar ook privé als mens. Dan pas kun je met passie bereiken wat je echt graag wil. Met Stapelgek! hoop ik samen met Sharon het vuurtje aan te wakkeren bij iedereen die de volgende stap wil nemen om in relaties te groeien. Noodzakelijk voor een mooi privé leven en basis voor zakelijk succes.

 

OVER STAPELGEK!

Sinds 1994 zijn wij samen en in 2001 zijn we getrouwd. We hebben twee zonen van 15 en 17 jaar oud.
Het idee om lezingen te geven om relaties te boosten ontstond in het voorjaar van 2018.
Dit kwam voort uit de vele relaties die stuk liepen om ons heen. De harde cijfers in Nederland liegen er niet om: 70.000 kinderen krijgen jaarlijks de mededeling te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. (bron: www.villapinedo.nl)
Wij zijn zeker niet voor de ‘eeuwige’ relatie want zien ook dat mensen weer gelukkiger worden met een nieuwe partner. Desondanks hebben wij het gevoel dat niet alle stellen het onderste uit de kan halen en soms echt niet meer weten hoe ze samen verder moeten
We willen niemand tekort doen, elke scheiding is anders en heeft altijd een eigen verhaal en historie. Niemand beslist over één nacht ijs om uit elkaar te gaan en al helemaal niet voor zijn of haar plezier.  
Soms is het ook echt beter dat wegen scheiden. Sharon haar ouders zijn onlangs, in 2018 uit elkaar gegaan. Na 51 jaar huwelijk! Dit hadden zij echt 30 jaar eerder moeten doen, toen Sharon en haar zus nog kleine kinderen waren… Dit vinden haar ouders zelf ook.  Dus nee, we zijn niet tégen scheiden. Maar feit is wel dat het heel erg vaak gebeurd en de voorspellingen zijn niet mild, er zullen nog meer relaties stranden, dan nu al het geval is. 

Wij kunnen niet achter voordeuren kijken en dat is maar goed ook. Het is dan ook een gevoel dat ons bekruipt dat er wellicht te snel wordt besloten uit elkaar te gaan. Het is geen feit, we hebben hier geen onderzoek naar gedaan. Maar kijk eens om je heen, er zijn zoveel relaties die klappen. Zoveel verdrietige en teleurgestelde volwassenen en kinderen.  Het gaat ons aan het hart. Als ouders uit elkaar gaan, stort de wereld van de kinderen in. Hun leven staat, hoe dan ook, op hun kop. Zelfs als de scheiding werkelijk beter is, ook voor de kinderen.

Wij willen ons zeker niet presenteren als het ideale plaatje. Want ook wij hebben in onze relatie tegenslagen gekend. Wij zijn namelijk een heel normaal stel, met alle uitdagingen die daarbij horen. Wij zijn ook niet altijd de leukste versie van onszelf en we lopen niet elke dag verliefd, hand in hand over straat. Wij zijn zoals iedereen: echte mensen, met echte gevoelens, echte irritaties, echte gewoontes en echte onzekerheden. Gewoon, heel normaal dus.

Onze missie is om met onze lezingen en later in het jaar het online programma mensen te inspireren en in te laten zien dat er overal wel wat is, en dat ups en downs nu eenmaal onderdeel zijn van elke relatie. Juist die moeilijke periode, kan de heilige graal zijn naar het geheim van een mooie relatie!  Zo’n heftige tijd hoeft beslist niet altijd het einde te betekenen, maar kan ook juist een nieuw begin zijn. Wij hebben dat zelf ook ervaren, meerdere keren. Je groeit dan gemakkelijk uit elkaar, een crisis ligt op de loer. Maar dan is het juist de kunst om elkaar weer te vinden, door onder andere ego’s opzij te zetten en weer een team te worden. En in tijden wanneer je stapelgek van elkaar wordt, weer stapelgek op elkaar te worden, want daar gaat het om! En vanuit daar weer samen door, schouders eronder, geen oude koeien uit de sloot en genieten van de positieve flow en liefde die jullie met elkaar verbindt. En dat is waar wij goed in blijken te zijn en daarom willen we het graag delen! 

Stapelgek op elkaar zijn én blijven! Dat is onze drive om dit te doen! Meer respect en verdraagzaamheid in de wereld. Meer mensen die leven vanuit liefde.

 Laat hieronder je naam en e-mail adres achter en we houden op de hoogte over onze ontwikkelingen: