Over Stapelgek!

Wij zijn Sharon & Olivier, de bedenkers van Stapelgek!

Onze missie is: zoveel mogelijk mensen die stapelgek op elkaar blijven. Oftewel meer relaties die slagen!
Een mooiere wereld door meer begrip, respect en verdraagzaamheid.

Waarom? Elk jaar opnieuw horen 70.000 kinderen in Nederland dat hun ouders uit elkaar gaan. Een stad zo groot als Gouda! Dit gaat ons enorm aan het hart, want hun wereld ligt hoe dan ook overhoop. Het uit elkaar gaan van ouders heeft veel impact op een kind. Hierin ligt onze drive om te doen wat we doen.

Hoe? Met onze openhartige en taboedoorbrekende interactieve (theater)-lezing ‘Vitamine L(iefde)’ of onze workshop ‘De 5 talen van de Liefde’.
We hebben ‘Vitamine L(iefde)’ laten regisseren door Lisa Portengen, een vakvrouw op het gebied van het schrijven en geven van lezingen met een kleinkunst achtergrond. Daarom noemen we ons verhaal een theater-lezing dat méér is dan een gewone lezing. Heel afwisselend door de oefeningen die we doen met het publiek en de muziek die ons verhaal ondersteund. Mensen gaan na afloop met positieve energie naar huis. Men kan thuis meteen de proef op de som nemen. Door het geven van onze eigen inzichten kun je die thuis meteen aan de slag. Als je single bent heb je er iets aan in je volgende relatie. 

Onze workshop ‘De 5 talen van de Liefde’ verzorgen wij voor ouders en medewerkers op scholen en andere instellingen waar veel kinderen en ouders bij betrokken zijn. Deze thema bijeenkomst heeft als doel om de communicatie tussen koppels, maar ook de relatie met kinderen onmiddellijk te verbeteren. Dit doen we op een eenvoudige en vooral leuke, positieve manier. We zorgen altijd voor een veilige haven waarin niemand gedwongen wordt om persoonlijke zaken hoeft te delen. Het boek ‘De vijf talen van de liefde’ is tijdens deze thema bijeenkomsten de rode draad.

Later dit jaar lanceren we een online programma om relaties te boosten. Hiermee kun je in een maand tijd je partner opnieuw veroveren en je relatie weer vleugels geven! Je partner hoeft zelfs niet eens te weten dat jij mee doet aan ons programma… wat zal hij of haar verrast zijn over jouw nieuwe, frisse aandeel binnen jullie relatie! Hoe leuk is dat!! Moet jij eens opletten wat voor effect dat op je partner heeft. Je zal zelf ook verrast worden! Wordt vervolgd, we zijn er mee bezig.

Wil jij hierover op de hoogte gehouden worden? Of heb je suggesties voor dit online programma? Wat zie jij hier graag in terug? Welke onderwerpen moeten behandelen? Wat wil jij leren, waar wil jij beter in worden?
Laat het ons weten, we doen er echt iets mee.  Stuur ons een mail naar contact@stapelgek.com
We houden je dan op de hoogte en je bent sowieso de eerste die hoort wanneer het klaar is!

Wie zijn wij? Wij zijn een doodnormaal stel zoals ieder ander met alle ups- en downs die daarbij horen. Wij zijn geen relatie-therapeut of relatie- coach. En wij pretenderen ook niet een rol-model te zijn. Nee, we zijn een gewoon stel en willen laten zien dat het gras nergens groener is en dat Facebook en andere socials niet de werkelijke wereld laten zien, zoals die echt is. Wij hebben het gevoel dat men het perfecte plaatje nastreeft, wat niet bestaat, maar wel door o.a. internet in stand wordt gehouden. Met alle gevolgen van dien. Met onze lezing willen we aantonen dat de liefde ‘m juist in het ‘niet perfecte’ zit. Daar ligt volgens ons het geheim, de heilige graal voor een mooie en langdurige relatie! 

Over Sharon Overweg

Ik ben Sharon Overweg- Slap.  Spreker, ondernemer, moeder van 2 puberzonen en vrouw van Olivier. Geboren en getogen in Maasbree, een klein dorpje in Noord Limburg. Via een aantal verhuizingen naar Amsterdam, Amstelveen, Haarlem nu al weer 13 jaar met veel plezier terug in het zuiden en wel in Vught, Brabant. Bij Stapelgek! komt alles samen waar ik energie van krijg: mensen ontmoeten, anderen inspireren, geïnspireerd worden, persoonlijke groei en elke dag bezig zijn met het mooiste dat er is: geluk en de liefde!
Ik heb veel ervaring om voor groepen te spreken. Bijna 10 jaar heb ik rondleidingen gegeven in Nationaal Monument Kamp Vught en gastlessen gegeven op scholen.
Een aantal jaren geleden heb ik een bedrijf gehad dat vitaliteitworkshops en trainingen bij bedrijven gaf om werknemers en werkgevers bewust te maken van een gezonde leefstijl. Met Stapelgek! wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om (nog) meer uit hun relatie of toekomstige relatie te halen.  Naar mijn mening is er veel meer liefde in de wereld nodig, daar wil ik een klein steentje aan bijdragen. Vanaf zomer 2020 hoop ik mezelf relatiecoach te mogen noemen en zal ik vanuit mijn eigen praktijk mensen persoonlijk begeleiden om meer vanuit liefde te leven. Dit zal mijn missie nog meer  ondersteunen en ik kijk erg uit naar de diepgang die ik hiermee ga ontwikkelen.

Over Olivier Overweg

Ik ben Olivier of ‘Oof’ zoals mijn vrouw Sharon en veel mensen mij noemen. Daarnaast ben ik trotse vader van onze twee zonen en man van Sharon. Ik kom, net als Sharon ook uit een klein dorpje, echter kom ik uit het oosten:  ‘Oet Twente’ en om precies te zijn uit Boekelo. Heb samen met Sharon gewoond in Amsterdam, Amstelveen, regio Haarlem en het rondje afgemaakt in Vught. Hier voelen we ons erg thuis met onze jongens.

Als klein jongetje wist ik nog niet wat ik later wilde worden. Wel dat ik veel van de wereld wilde zien, Heb over de hele wereld gereisd als directeur van beursgenoteerde organisaties en mooie toonaangevende familie ondernemingen. In die hoedanigheid heb ik meer dan 45 landen bezocht om mooie zakelijke relaties aan te gaan met mensen met een totaal andere culturele achtergrond, erg waardevolle ervaringen.
Momenteel ben ik actief bij een beursgenoteerde onderneming en ben de oprichter van KeyForMe.com .  Ik krijg veel energie als mensen in beweging komen en willen groeien. Niet alleen met hun onderneming maar ook privé als mens. Dan pas kun je met passie bereiken wat je echt graag wil. Met Stapelgek! hoop ik samen met Sharon het vuurtje aan te wakkeren bij iedereen die de volgende stap wil nemen om in relaties te groeien. Noodzakelijk voor een mooi privé leven en basis voor zakelijk succes.

 

OVER STAPELGEK!

Sinds 1994 zijn wij samen en in 2001 zijn we getrouwd. We hebben twee zonen van 14 en 16 jaar oud.
Het idee om lezingen te geven om relaties te boosten ontstond in het voorjaar van 2018.
Dit kwam voort uit de vele relaties die stuk liepen om ons heen. De harde cijfers in Nederland liegen er niet om: 70.000 kinderen krijgen jaarlijks de mededeling te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. (bron: www.villapinedo.nl)
Wij zijn zeker niet voor de ‘eeuwige’ relatie want zien ook dat mensen weer gelukkiger worden met een nieuwe partner. Desondanks hebben wij het gevoel dat niet alle stellen het onderste uit de kan halen en soms echt niet meer weten hoe ze samen verder moeten
We willen niemand tekort doen, elke scheiding is anders en heeft altijd een eigen verhaal en historie. Niemand beslist over één nacht ijs om uit elkaar te gaan en al helemaal niet voor zijn of haar plezier.  
Soms is het ook echt beter dat wegen scheiden. Sharon haar ouders zijn onlangs, in 2018 uit elkaar gegaan. Na 51 jaar huwelijk! Dit hadden zij echt 30 jaar eerder moeten doen, toen Sharon en haar zus nog kleine kinderen waren… Dit vinden haar ouders zelf ook.  Dus nee, we zijn niet tégen scheiden. Maar feit is wel dat het heel erg vaak gebeurd en de voorspellingen zijn niet mild, er zullen nog meer relaties stranden, dan nu al het geval is. 

Wij kunnen niet achter voordeuren kijken en dat is maar goed ook. Het is dan ook een gevoel dat ons bekruipt dat er wellicht te snel wordt besloten uit elkaar te gaan. Het is geen feit, we hebben hier geen onderzoek naar gedaan. Maar kijk eens om je heen, er zijn zoveel relaties die klappen. Zoveel verdrietige en teleurgestelde volwassenen en kinderen.  Het gaat ons aan het hart. Als ouders uit elkaar gaan, stort de wereld van de kinderen in. Hun leven staat, hoe dan ook, op hun kop. Zelfs als de scheiding werkelijk beter is, ook voor de kinderen.

Wij willen ons zeker niet presenteren als het ideale plaatje. Want ook wij hebben in onze relatie tegenslagen gekend. Wij zijn namelijk een heel normaal stel, met alle uitdagingen die daarbij horen. Wij zijn ook niet altijd de leukste versie van onszelf en we lopen niet elke dag verliefd, hand in hand over straat. Wij zijn zoals iedereen: echte mensen, met echte gevoelens, echte irritaties, echte gewoontes en echte onzekerheden. Gewoon, heel normaal dus.

Onze missie is om met onze lezingen en later in het jaar het online programma mensen te inspireren en in te laten zien dat er overal wel wat is, en dat ups en downs nu eenmaal onderdeel zijn van elke relatie. Juist die moeilijke periode, kan de heilige graal zijn naar het geheim van een mooie relatie!  Zo’n heftige tijd hoeft beslist niet altijd het einde te betekenen, maar kan ook juist een nieuw begin zijn. Wij hebben dat zelf ook ervaren, meerdere keren. Je groeit dan gemakkelijk uit elkaar, een crisis ligt op de loer. Maar dan is het juist de kunst om elkaar weer te vinden, door onder andere ego’s opzij te zetten en weer een team te worden. En in tijden wanneer je stapelgek van elkaar wordt, weer stapelgek op elkaar te worden, want daar gaat het om! En vanuit daar weer samen door, schouders eronder, geen oude koeien uit de sloot en genieten van de positieve flow en liefde die jullie met elkaar verbindt. En dat is waar wij goed in blijken te zijn en daarom willen we het graag delen! 

 Stapelgek op elkaar zijn én blijven! Dat is onze drive om dit te doen! Meer respect en verdraagzaamheid in de wereld. Meer mensen die leven vanuit liefde.

 Laat hieronder je naam en e-mail adres achter en we sturen je af en toe leuke tips & tricks en we houden op de hoogte over onze ontwikkelingen zoals het online programma: