IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug.

Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen.

Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag!

Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop.
Gek hè! Ik heb ruimte nodig. Letterlijk.

Eventjes vind ik het prima en zelfs fijn.
Daarna krijg ik er de kriebels van en wil ik weer los.

Terwijl mijn man Olivier het heerlijk vindt om hand in hand te lopen of mij aan te raken. Hij wil zich letterlijk verbonden voélen met mij.

Hij weet dat ik deze behoefte veel minder heb en voelt dit gelukkig niet (meer) als een persoonlijke afwijzing. Hij weet dat ik de liefde beter op een andere manier ‘versta’.

Daarentegen weet ik dat hij het heerlijk vindt wanneer ik hem even spontaan vasthoud. Of zijn hand pak. Dus doe ik dat heel bewust.
Maar meestal niet erg lang (want dan krijg ik er dus weer de kriebels van😉).

Is dat raar, dat ik als relatietherapeut zo vermijdend ben?
Nee, dat is helemaal niet vreemd.
Ik ben er namelijk niet mee opgegroeid.

Mijn ouders hadden een slecht huwelijk.
Ze raakten elkaar nooit liefdevol aan.
Er was geen genegenheid.
Ik heb ze zelfs nog nooit een kus zien geven op de mond.

En dan tref je een man die dat wel meekreeg en voor wie fysieke aanraking een belangrijke liefdestaal is.

Dus het is geven en nemen, elkaar begrijpen.
Olivier en ik, sinds 1994.

Elkaar zien, erover praten én elkaar laten, heeft ons gebracht waar we nu zijn.

We hebben genoten van die heerlijke strandwandeling.
Soms even hand in hand, maar meestal niet.

Is er iets dat je hierin herkent van jezelf of je partner?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HET BELANG VAN EEN GOEDE VRAAG.

Regelmatig vertrouwen mensen mij hun verhalen toe. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mensen die ik tegenkom ‘op straat’. Veelvoorkomend onderwerp is dat ze al eens gescheiden zijn. “Het ging niet meer.” Vaak volgt dan: “hadden we maar hulp gezocht, wellicht waren we...

UIT ELKAAR GAAN IS SOMS BETER.

Stellen die bij me komen hebben vaak grote relatieproblemen (niet altijd trouwens). Echter, is het verlangen om bij elkaar te blijven meestal nóg groter. En dat is een prachtig uitgangspunt om bij me in te stappen: een verlangen dat immers groter is dan het probleem,...

SCHEIDEN OF BLIJVEN?

Houdt deze vraag je meer dan ooit bezig? Lig je ‘s nachts wakker omdat deze impasse onbeantwoord blijft? Een onverdraaglijk schuldgevoel maakt je misselijk. Er komt zoveel bij kijken, wat het besluit ook wordt. Er is hoe dan ook werk aan de winkel. Jullie relatie is...

IK BEN JE MOEDER NIET!

Regelmatig zijn ondernemers ‘bang’ dat ik ze ga zeggen dat ze minder moeten werken, omwille van de relatie thuis. ‘Zeg, ik ben je moeder niet’, zeg ik dan met een lach. Dat je binnenkort zelf andere keuzes gaat maken, die kans is heel groot. Maar niet omdat ik het...

SPIJT NA EEN SCHEIDING.

Je moet er toch niet aan denken? Dat je spijt krijgt dat je een einde maakte aan je relatie. Toch blijkt dat ongeveer de helft van de mensen die een scheiding hebben geïnitieerd, later spijt krijgt. Ze beseffen ineens wat ze kwijt zijn geraakt. Spijt is een emotie die...

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...

RELATIETHERAPIE NEXT LEVEL!

Ik wil jullie hier even van mee laten genieten. Bij mij geen therapie op een stoeltje onder een systeemplafond (waar ik zelf ook niet zou willen zitten).😝 Graag neem ik jullie mee naar prachtige locaties, zoals deze: de Hoogen Hof in Bruchem (bij Zaltbommel). Vandaag...