IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug.

Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen.

Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag!

Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop.
Gek hè! Ik heb ruimte nodig. Letterlijk.

Eventjes vind ik het prima en zelfs fijn.
Daarna krijg ik er de kriebels van en wil ik weer los.

Terwijl mijn man Olivier het heerlijk vindt om hand in hand te lopen of mij aan te raken. Hij wil zich letterlijk verbonden voélen met mij.

Hij weet dat ik deze behoefte veel minder heb en voelt dit gelukkig niet (meer) als een persoonlijke afwijzing. Hij weet dat ik de liefde beter op een andere manier ‘versta’.

Daarentegen weet ik dat hij het heerlijk vindt wanneer ik hem even spontaan vasthoud. Of zijn hand pak. Dus doe ik dat heel bewust.
Maar meestal niet erg lang (want dan krijg ik er dus weer de kriebels van😉).

Is dat raar, dat ik als relatietherapeut zo vermijdend ben?
Nee, dat is helemaal niet vreemd.
Ik ben er namelijk niet mee opgegroeid.

Mijn ouders hadden een slecht huwelijk.
Ze raakten elkaar nooit liefdevol aan.
Er was geen genegenheid.
Ik heb ze zelfs nog nooit een kus zien geven op de mond.

En dan tref je een man die dat wel meekreeg en voor wie fysieke aanraking een belangrijke liefdestaal is.

Dus het is geven en nemen, elkaar begrijpen.
Olivier en ik, sinds 1994.

Elkaar zien, erover praten én elkaar laten, heeft ons gebracht waar we nu zijn.

We hebben genoten van die heerlijke strandwandeling.
Soms even hand in hand, maar meestal niet.

Is er iets dat je hierin herkent van jezelf of je partner?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...

RELATIETHERAPIE NEXT LEVEL!

Ik wil jullie hier even van mee laten genieten. Bij mij geen therapie op een stoeltje onder een systeemplafond (waar ik zelf ook niet zou willen zitten).😝 Graag neem ik jullie mee naar prachtige locaties, zoals deze: de Hoogen Hof in Bruchem (bij Zaltbommel). Vandaag...

JULLIE RELATIEPROBLEMEN OPLOSSEN IS EEN SLECHT LEIDERSCHAP.

Want dan hebben jullie je problemen wel opgelost, maar zijn jullie weer op een neutraal ‘nulpunt’ beland. Daar hebben jullie toch helemaal niks aan?! Daar krijg je als ondernemer toch ook de kriebels van? Je wilt toch niet alleen problemen oplossen, je wilt ook...

EEN PERFECT LEVEN, MAAR TOCH EEN SCHEIDING OP DE LOER.

Een mooi gezin, prachtig huis, succesvol bedrijf, de mooiste vakanties en jullie kunnen alles doen wat jullie hartje begeert. Wauw. Toch is er die leegte. Dat matte, doffe gevoel van binnen. Je vraagt jezelf af hoe jullie in deze situatie zijn beland? Wanneer ging het...

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....