Vakantie tips voor koppels!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Heb je ook bijna vakantie? Leuk toch! Of niet?

Naast het woord liefde is vakantie het meest favoriete woord van veel Nederlanders.

Helaas gaan die twee niet altijd goed samen.

Is voor de één de vakantie een tijd om te genieten van het gezin en elkaar, de ander krijgt al buikpijn bij het idee om ‘qualitytime’ met man,- of vrouwlief door te brengen.

Zit het niet helemaal lekker in je relatie, dan is de vakantieperiode een regelrechte uitdaging, die vaak eindigt in een scheiding.
Het is algemeen bekend, door het jaar heen zijn er twee scheidingspieken:
Na de feestdagen en na de zomervakantie. Corona doet daar helaas nog een flinke schep bovenop. Ontregelde gezinnen, verdrietige kinderen, teleurgestelde ex geliefden en heel veel stress.

Hoe kan dat?
Mensen hebben doorgaans hele hoge verwachtingen van hun vakantie. Na een periode van hard werken, stress, zorgen en sleur moet het op vakantie dan eindelijk goed komen! We hebben er veel geld voor betaald, dus het moét wel gezellig, leuk en ontspannen zijn!

Oei, daar gaat het al mis!

Herkenbaar?
Nee? Gelukkig, ik wens je een heerlijke zomer! Geniet je suf!

Herken je hier wel iets in, lees dan nog even door. Ik heb een aantal tips voor je. Gratis en voor niks. Komen ze:

1) Voor je uberhaupt een vakantie gaat plannen, bespreek de verwachtingen. Willen we actie of rust? Of een combinatie?
Dit scheelt een hoop irritatie op de vakantie zelf. Voor ieder wat wils dus.

2) Laat je hoge verwachtingen thuis! Wees realistisch. Iedereen is moe, zeker in de eerste week. Láát elkaar, geef elkaar space.

3) Bekijk elkaar eens met een nieuwe bril! Een andere omgeving doet wonderen. Alsof je elkaar voor het eerst ziet. Wat zie je? Wat valt je op? Hoor je hoe leuk hij praat? Zie je haar mooie ogen weer?

4) Verras elkaar! Ik weet niet hoe jouw lingerie/onderbroeken la de lockdown is doorgekomen, maar wellicht wordt het eens tijd voor wat nieuws. Niet zeggen, gewoon stiekem mee de koffer in. Mannen, dit geldt ook voor jullie!

5) Hou je in! Geef niet altijd je goedbedoelde raad. Jullie zijn twee mensen, iedereen doet het anders. Slaat hij de haringen niet volgens jou op de juiste manier in de grond. Choose your battles!

6) Ga de diepte in. Je hebt tegenwoordig van die mooie kaartjes met levensvragen. Past in elke koffer. Meenemen!

7) Doe je best voor jezelf en voor elkaar. Na corona gaan we ons nu weer leuk kleden. Dames, koop wat zwierige jurkjes. En een hakje in de avond is leuker en sexier dan een slipper. Mannen, een leuk nieuw shirt, een nieuwe parfum en geknipte teennagels. Het doet wonderen.

Het is natuurlijk wat kort door de bocht. Als jullie echt in de shit zit samen kom je hier niet mee weg. Helaas.

Kom dan nog vóór jullie vakantie bij mij. Na mijn kickstart 2 daagse Couple retreat kunnen jullie er weer tegen. Na jullie vakantie gaat mijn traject verder, maar dan hebben jullie in ieder geval een heerlijke vakantie achter de rug!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HET BELANG VAN EEN GOEDE VRAAG.

Regelmatig vertrouwen mensen mij hun verhalen toe. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mensen die ik tegenkom ‘op straat’. Veelvoorkomend onderwerp is dat ze al eens gescheiden zijn. “Het ging niet meer.” Vaak volgt dan: “hadden we maar hulp gezocht, wellicht waren we...

UIT ELKAAR GAAN IS SOMS BETER.

Stellen die bij me komen hebben vaak grote relatieproblemen (niet altijd trouwens). Echter, is het verlangen om bij elkaar te blijven meestal nóg groter. En dat is een prachtig uitgangspunt om bij me in te stappen: een verlangen dat immers groter is dan het probleem,...

SCHEIDEN OF BLIJVEN?

Houdt deze vraag je meer dan ooit bezig? Lig je ‘s nachts wakker omdat deze impasse onbeantwoord blijft? Een onverdraaglijk schuldgevoel maakt je misselijk. Er komt zoveel bij kijken, wat het besluit ook wordt. Er is hoe dan ook werk aan de winkel. Jullie relatie is...

IK BEN JE MOEDER NIET!

Regelmatig zijn ondernemers ‘bang’ dat ik ze ga zeggen dat ze minder moeten werken, omwille van de relatie thuis. ‘Zeg, ik ben je moeder niet’, zeg ik dan met een lach. Dat je binnenkort zelf andere keuzes gaat maken, die kans is heel groot. Maar niet omdat ik het...

SPIJT NA EEN SCHEIDING.

Je moet er toch niet aan denken? Dat je spijt krijgt dat je een einde maakte aan je relatie. Toch blijkt dat ongeveer de helft van de mensen die een scheiding hebben geïnitieerd, later spijt krijgt. Ze beseffen ineens wat ze kwijt zijn geraakt. Spijt is een emotie die...

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...