Vakantie tips voor koppels!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Heb je ook bijna vakantie? Leuk toch! Of niet?

Naast het woord liefde is vakantie het meest favoriete woord van veel Nederlanders.

Helaas gaan die twee niet altijd goed samen.

Is voor de één de vakantie een tijd om te genieten van het gezin en elkaar, de ander krijgt al buikpijn bij het idee om ‘qualitytime’ met man,- of vrouwlief door te brengen.

Zit het niet helemaal lekker in je relatie, dan is de vakantieperiode een regelrechte uitdaging, die vaak eindigt in een scheiding.
Het is algemeen bekend, door het jaar heen zijn er twee scheidingspieken:
Na de feestdagen en na de zomervakantie. Corona doet daar helaas nog een flinke schep bovenop. Ontregelde gezinnen, verdrietige kinderen, teleurgestelde ex geliefden en heel veel stress.

Hoe kan dat?
Mensen hebben doorgaans hele hoge verwachtingen van hun vakantie. Na een periode van hard werken, stress, zorgen en sleur moet het op vakantie dan eindelijk goed komen! We hebben er veel geld voor betaald, dus het moét wel gezellig, leuk en ontspannen zijn!

Oei, daar gaat het al mis!

Herkenbaar?
Nee? Gelukkig, ik wens je een heerlijke zomer! Geniet je suf!

Herken je hier wel iets in, lees dan nog even door. Ik heb een aantal tips voor je. Gratis en voor niks. Komen ze:

1) Voor je uberhaupt een vakantie gaat plannen, bespreek de verwachtingen. Willen we actie of rust? Of een combinatie?
Dit scheelt een hoop irritatie op de vakantie zelf. Voor ieder wat wils dus.

2) Laat je hoge verwachtingen thuis! Wees realistisch. Iedereen is moe, zeker in de eerste week. Láát elkaar, geef elkaar space.

3) Bekijk elkaar eens met een nieuwe bril! Een andere omgeving doet wonderen. Alsof je elkaar voor het eerst ziet. Wat zie je? Wat valt je op? Hoor je hoe leuk hij praat? Zie je haar mooie ogen weer?

4) Verras elkaar! Ik weet niet hoe jouw lingerie/onderbroeken la de lockdown is doorgekomen, maar wellicht wordt het eens tijd voor wat nieuws. Niet zeggen, gewoon stiekem mee de koffer in. Mannen, dit geldt ook voor jullie!

5) Hou je in! Geef niet altijd je goedbedoelde raad. Jullie zijn twee mensen, iedereen doet het anders. Slaat hij de haringen niet volgens jou op de juiste manier in de grond. Choose your battles!

6) Ga de diepte in. Je hebt tegenwoordig van die mooie kaartjes met levensvragen. Past in elke koffer. Meenemen!

7) Doe je best voor jezelf en voor elkaar. Na corona gaan we ons nu weer leuk kleden. Dames, koop wat zwierige jurkjes. En een hakje in de avond is leuker en sexier dan een slipper. Mannen, een leuk nieuw shirt, een nieuwe parfum en geknipte teennagels. Het doet wonderen.

Het is natuurlijk wat kort door de bocht. Als jullie echt in de shit zit samen kom je hier niet mee weg. Helaas.

Kom dan nog vóór jullie vakantie bij mij. Na mijn kickstart 2 daagse Couple retreat kunnen jullie er weer tegen. Na jullie vakantie gaat mijn traject verder, maar dan hebben jullie in ieder geval een heerlijke vakantie achter de rug!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...

RELATIETHERAPIE NEXT LEVEL!

Ik wil jullie hier even van mee laten genieten. Bij mij geen therapie op een stoeltje onder een systeemplafond (waar ik zelf ook niet zou willen zitten).😝 Graag neem ik jullie mee naar prachtige locaties, zoals deze: de Hoogen Hof in Bruchem (bij Zaltbommel). Vandaag...

JULLIE RELATIEPROBLEMEN OPLOSSEN IS EEN SLECHT LEIDERSCHAP.

Want dan hebben jullie je problemen wel opgelost, maar zijn jullie weer op een neutraal ‘nulpunt’ beland. Daar hebben jullie toch helemaal niks aan?! Daar krijg je als ondernemer toch ook de kriebels van? Je wilt toch niet alleen problemen oplossen, je wilt ook...

EEN PERFECT LEVEN, MAAR TOCH EEN SCHEIDING OP DE LOER.

Een mooi gezin, prachtig huis, succesvol bedrijf, de mooiste vakanties en jullie kunnen alles doen wat jullie hartje begeert. Wauw. Toch is er die leegte. Dat matte, doffe gevoel van binnen. Je vraagt jezelf af hoe jullie in deze situatie zijn beland? Wanneer ging het...

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....