Van Vaatdoek tot Vrouw
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Van Vaatdoek tot Vrouw

Deze zin smoelt zó lekker, het zou de titel kunnen zijn van een feministisch boek.
Maar daar gaat deze blog niet over.

Ik gooi maar meteen een kiloknaller zelfspot in de strijd:
Die Vaatdoek, dat ben ik namelijk zelf. Die Vrouw ook, maar die volgt altijd na de Vaatdoek.
Een uur, soms enkele uren later is de transformatie een feit.
Ik zal deze cryptische omschrijving van mezelf nader toelichten.

Vroeger, in een ver verleden, sprong ik als een hertje uit bed, vaak nog vóór de wekker.
Jippie, een nieuwe dag! Wat een tijden waren dat!
Hup, douchen, aankleden, ontbijten en een half uur later was madame pleite.
Vandaag de dag is dit proces vertraagd naar 1,5 uur, en als de nacht mij zwaar te pakken heeft, kan het ook wel eens 2 uren duren voordat mijn motortje rustig op gang komt.

Ik slaap namelijk zó lekker en diep, dat ik in een soort comateuze toestand de ochtend bereik.
Lig ik ’s avonds even kort 10 minuten te woelen voordat ik de juiste positie heb aangenomen,
’s ochtends lig ik perfect in mijn mandje, precies in de goede houding, met exact het juiste kuiltje in mijn kussen.
Ik slaap werkelijk als een baby, bijna altijd en overal.
Ik heb inmiddels begrepen dat dit een luxe is waar niet iedereen mee gezegend is.

En dan gaat de wekker…

Fase 1 dient zich aan: van horizontale positie, naar verticale positie.  Dat is de eerste uitdaging van elke dag. Volgens Olivier gaat dat gepaard met een hoop gesteun en gekreun door mij. Ik heb dat niet eens door, tot groot vermaak van hem. Zie je het al voor je? Best gênant en zeker niet charmant, maar uiteindelijk lukt het me. Ik sta rechtop!

Dan fase 2: het hele gezin is op de hoogte van het volgende: voor de eerste koffie, mond houden! Tjonge jonge, voel me net een Vaatdoek! Beter mij nu met rust te laten in deze fase van het proces. Als iedereen nu even fijn voor zichzelf zorgt, kan ik rustig wakker worden. Vandaar dat ik erg voorstander ben van ‘self-support’. De kinderen smeren daarom al jaren hun eigen boterhammen en als het in ze opkomt, ruimen ze het ook weer op. Het komt helaas meestal niet in ze op.

Je voelt ‘m al, ben niet echt de gezelligste in de ochtend, maar ook niet heel chagrijnig, mits ik met rust gelaten word. Dit laatste is echt van belang voor een moeder, echtgenote en vrouw met een goed humeur de rest van de dag…

Fase 3: bakkie koffie, 2 glazen water, een paar keer diep in,- en uitademen en als ik mazzel heb, voel ik dat het leven binnen een uurtje weer in mij terug keert.

Ondertussen neem ik (als ik het trek) een koude douche, kleed me aan, smeer wat make up op de toet en ja hoor, daar ben ik weer, stralend en klaar voor wat komen gaat vandaag, fase 4 kan beginnen!

Wie herkent zich hierin? Leuk als je reageert, ik heb namelijk elke ochtend het idee dat ik de enige ben… en het lijkt erger te worden met de jaren. Heb je tips voor mij om het proces van Vaatdoek tot Vrouw te versnellen, laat het a.j.b. weten. Ik ben reuze benieuwd. Mijn dank is groot, ook namens Olivier. Want je kunt je voorstellen dat de ochtend bij ons niet de beste timing is om aan de relatie te werken. Hij is er inmiddels aan gewend, maar hier valt voor mij (ons) nog veel winst te behalen. Wat je immers toch allemaal kunt doen als je net wakker bent…?

Wat er al best goed gaat:

 • Slapen tussen de 7,5 en 8 uur per nacht
 • Niet elke dag alcohol, maar wel zo’n 2 a 3 keer per week 2 glazen wijn
 • Sporten, 3 a 4 keer per week
 • Magnesium, vitamine D3 en B12 en heel veel vitamine L(iefde?)
 • Geen koffie in de avond

Hiermee zou ik toch zo fit als een hoentje moeten zijn, meteen in de ochtend?

Wakkere groet,
Sharon

2 Reacties

 1. Ed slap

  Hij is leuk,humoristisch zelfs.En.herkenbaar uit.het verleden.

  Antwoord
 2. Nelleke

  Ha meis, Die B12 werkt alleen als je m combineert met foliumzuur. En hier in de praktijk nemen we dosering van 10.000 Mugr. Dat is een stuk hoger dan standaard in de winkel. B12/Foliumzuur doet wel enorm veel voor je energie-huishouding en overigens ook voor je humeur 😉 Bij mij mag geen vrouw zeggen dat ze depressief oid is als ze nog niet minimaal een maand aan die B12 zit. Vandaar. Volgens mij doe je verder alles goed! Beter dan ik. Ik ben ook geen ochtend mens én hoogsensitief. Dus liever niet te veel impulsen s morgens, niet vragen waar je gymkleren zijn, ga maar in je blote kont. Maar s avonds om elf uur strijk ik nog met gemak een was weg. We zijn gewoon allemaal anders en volgens mij ben jij zo ook hartstikke leuk!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 5 talen van de liefde

De 5 talen van de liefde. Van álle boeken die ik over de liefde en relaties heb gelezen is en blijft dit mijn absolute topper! Het is een klein boek, maar de inhoud is GROOTS en universeel! Het maakt namelijk niet uit waar je woont, wie je bent en waar je in gelooft....

Relatiecoaching voor elke relatie?

Is mijn traject Vitamine L(iefde) er voor iedereen? Het antwoord is simpel: NEE Afgelopen week had ik een call met een man die aangaf dat hij 'best een goede' relatie heeft met zijn vrouw. Er miste alleen wat levendigheid, de 'sjeu' is eraf. Ze waren allebei in beslag...

Wil je de regie over je leven terug?

Nu het jaar ten einde loopt kijken veel mensen terug. Wat heb ik afgelopen jaar gedaan? Waarschijnlijk heb je heel veel aandacht gehad voor je onderneming. Misschien was het een pittig jaar voor je en heb je een omzetverlies te verwerken? Of wellicht kijk je terug op...

Waarom investeren in je relatie zo belangrijk is

WAAROM INVESTEREN IN JE RELATIE ZO ONTZETTEND BELANGRIJK IS! Lees even dit schrijnende verhaal. Deze week had ik een kennismaking /intake met een ondernemend stel dat eigenlijk uit elkaar wil, maar het financieel niet kan. Dit zijn geluiden die ik vaker hoor en waar...

Goud in handen in plaats van de scheidingspapieren

WAT JULLIE KUNNEN BEREIKEN DOOR MET MIJ TE WERKEN Ik gooi 'm er maar meteen in: Mijn relatiecoach traject Vitamine Liefde is ANDERS dan anders. Ik zeg niet dat het béter is dan traditionele trajecten, maar het is wel degelijk anders. Ik heb namelijk een geheel EIGEN...

Kom eerst bij mij!

Mag ik een keer heel arrogant doen? Ik doe het gewoon! Laatst poste ik onderstaande video op mijn socials (zie in de link onderaan dit bericht). De boodschap is wat arrogant, het komt echt uit mijn tenen! Maar ik meen het wel! Elk jaar zijn er twee scheidingspieken:...

Vakantie tips voor koppels!

Heb je ook bijna vakantie? Leuk toch! Of niet? Naast het woord liefde is vakantie het meest favoriete woord van veel Nederlanders. Helaas gaan die twee niet altijd goed samen. Is voor de één de vakantie een tijd om te genieten van het gezin en elkaar, de ander krijgt...

Wat is jouw relatie je waard?

WAT IS JOUW RELATIE JE WAARD? Wat is het je waard om je gezin bij elkaar te houden? Om gelukkig te zijn met je partner? En begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen scheiden of uit elkaar gaan, wanneer het echt niet meer gaat. Soms is dat juist beter voor iedereen....

Geef je relatie een cijfer!

VRAAG: Zeg eens eerlijk. Welk cijfer geef je jullie relatie? 0 staat voor heel slecht. 10 staat voor geweldig.Mooie vraag om ook eens aan je partner te vragen. Het is een laagdrempelige en goede thermometer om aan te tonen hoe jullie je relatie ervaren op dit moment....

Relatiecoaching kan ook leuk zijn hoor!

Een doos met tissues. Ze staan er niet voor niks, zelfs met je ogen dicht grijp je altijd raak. Ze vinden gretig hun aftrek, daarom een ware ‘must have’ in mijn praktijk. En nu hoor ik je denken: ‘ja, voor al die verdrietige tranen die er vloeien natuurlijk!’. Deels...