Van Vaatdoek tot Vrouw
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

Van Vaatdoek tot Vrouw

Deze zin smoelt zó lekker, het zou de titel kunnen zijn van een feministisch boek.
Maar daar gaat deze blog niet over.

Ik gooi maar meteen een kiloknaller zelfspot in de strijd:
Die Vaatdoek, dat ben ik namelijk zelf. Die Vrouw ook, maar die volgt altijd na de Vaatdoek.
Een uur, soms enkele uren later is de transformatie een feit.
Ik zal deze cryptische omschrijving van mezelf nader toelichten.

Vroeger, in een ver verleden, sprong ik als een hertje uit bed, vaak nog vóór de wekker.
Jippie, een nieuwe dag! Wat een tijden waren dat!
Hup, douchen, aankleden, ontbijten en een half uur later was madame pleite.
Vandaag de dag is dit proces vertraagd naar 1,5 uur, en als de nacht mij zwaar te pakken heeft, kan het ook wel eens 2 uren duren voordat mijn motortje rustig op gang komt.

Ik slaap namelijk zó lekker en diep, dat ik in een soort comateuze toestand de ochtend bereik.
Lig ik ’s avonds even kort 10 minuten te woelen voordat ik de juiste positie heb aangenomen,
’s ochtends lig ik perfect in mijn mandje, precies in de goede houding, met exact het juiste kuiltje in mijn kussen.
Ik slaap werkelijk als een baby, bijna altijd en overal.
Ik heb inmiddels begrepen dat dit een luxe is waar niet iedereen mee gezegend is.

En dan gaat de wekker…

Fase 1 dient zich aan: van horizontale positie, naar verticale positie.  Dat is de eerste uitdaging van elke dag. Volgens Olivier gaat dat gepaard met een hoop gesteun en gekreun door mij. Ik heb dat niet eens door, tot groot vermaak van hem. Zie je het al voor je? Best gênant en zeker niet charmant, maar uiteindelijk lukt het me. Ik sta rechtop!

Dan fase 2: het hele gezin is op de hoogte van het volgende: voor de eerste koffie, mond houden! Tjonge jonge, voel me net een Vaatdoek! Beter mij nu met rust te laten in deze fase van het proces. Als iedereen nu even fijn voor zichzelf zorgt, kan ik rustig wakker worden. Vandaar dat ik erg voorstander ben van ‘self-support’. De kinderen smeren daarom al jaren hun eigen boterhammen en als het in ze opkomt, ruimen ze het ook weer op. Het komt helaas meestal niet in ze op.

Je voelt ‘m al, ben niet echt de gezelligste in de ochtend, maar ook niet heel chagrijnig, mits ik met rust gelaten word. Dit laatste is echt van belang voor een moeder, echtgenote en vrouw met een goed humeur de rest van de dag…

Fase 3: bakkie koffie, 2 glazen water, een paar keer diep in,- en uitademen en als ik mazzel heb, voel ik dat het leven binnen een uurtje weer in mij terug keert.

Ondertussen neem ik (als ik het trek) een koude douche, kleed me aan, smeer wat make up op de toet en ja hoor, daar ben ik weer, stralend en klaar voor wat komen gaat vandaag, fase 4 kan beginnen!

Wie herkent zich hierin? Leuk als je reageert, ik heb namelijk elke ochtend het idee dat ik de enige ben… en het lijkt erger te worden met de jaren. Heb je tips voor mij om het proces van Vaatdoek tot Vrouw te versnellen, laat het a.j.b. weten. Ik ben reuze benieuwd. Mijn dank is groot, ook namens Olivier. Want je kunt je voorstellen dat de ochtend bij ons niet de beste timing is om aan de relatie te werken. Hij is er inmiddels aan gewend, maar hier valt voor mij (ons) nog veel winst te behalen. Wat je immers toch allemaal kunt doen als je net wakker bent…?

Wat er al best goed gaat:

 • Slapen tussen de 7,5 en 8 uur per nacht
 • Niet elke dag alcohol, maar wel zo’n 2 a 3 keer per week 2 glazen wijn
 • Sporten, 3 a 4 keer per week
 • Magnesium, vitamine D3 en B12 en heel veel vitamine L(iefde?)
 • Geen koffie in de avond

Hiermee zou ik toch zo fit als een hoentje moeten zijn, meteen in de ochtend?

Wakkere groet,
Sharon

2 Reacties

 1. Ed slap

  Hij is leuk,humoristisch zelfs.En.herkenbaar uit.het verleden.

  Antwoord
 2. Nelleke

  Ha meis, Die B12 werkt alleen als je m combineert met foliumzuur. En hier in de praktijk nemen we dosering van 10.000 Mugr. Dat is een stuk hoger dan standaard in de winkel. B12/Foliumzuur doet wel enorm veel voor je energie-huishouding en overigens ook voor je humeur 😉 Bij mij mag geen vrouw zeggen dat ze depressief oid is als ze nog niet minimaal een maand aan die B12 zit. Vandaar. Volgens mij doe je verder alles goed! Beter dan ik. Ik ben ook geen ochtend mens én hoogsensitief. Dus liever niet te veel impulsen s morgens, niet vragen waar je gymkleren zijn, ga maar in je blote kont. Maar s avonds om elf uur strijk ik nog met gemak een was weg. We zijn gewoon allemaal anders en volgens mij ben jij zo ook hartstikke leuk!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOU JIJ JE TIJD ANDERS INDELEN ALS JE RELATIE EN GEZIN WERKELIJK OP HET SPEL STAAT?

Een vraag die ik stelde aan een bevlogen en zeer succesvolle ondernemer. Het raakte hem. 90 uur per week werken was voor hem volstrekt normaal. Dat deed hij met plezier! Zijn vrouw heeft ook haar eigen bedrijf, maar heeft de uren heel anders ingedeeld. Zij werkt 4...

GEEN OPEN DEUREN VOOR JOU!

Ik ga je niet vertellen wat de ingrediënten zijn voor een mooie relatie. Dat weet je zelf ook wel. Soms krijg ik deze vraag en dan moet ik lachen. Het zijn zulke open deuren. Ik denk dat elke ondernemer en zijn/haar liefdespartner diep van binnen echt wel weten waar...

WELK CIJFER GEEF JIJ JULLIE RELATIE OP DIT MOMENT?

Op een schaal van 0 - 10? Waarbij 0 ‘heel slecht’ is en 10 ‘fantastisch’. Ben je tevreden met dat cijfer? Of zou je willen dat het gemiddelde hoger wordt? Het vergt moed om dit te bespreken met je partner. Zij/hij zal het wellicht ook een moeilijk onderwerp vinden....

“BEN JE NU ALWEER ZO LAAT!”, ZEGT MIJN VROUW AlS IK EINDELIJK NA EEN LANGE DAG WERKEN THUISKOM.

Dit is de realiteit van veel ondernemers. Toch nog even dat mailtje sturen, dat belletje doen. En voor je het weet ben je weer een paar uur verder en kom je weer ‘te laat’ thuis. Iedereen heeft al gegeten, de jongste ligt al in bed en heeft papa helaas weer niet...

STEL, DAT HET WEER KAN WORDEN ZOALS HET VROEGER WAS.

Nee, beter nog zelfs. Stel dat dit mogelijk is? Ergens onderweg zijn jullie het verloren. Het plezier, lachen samen, de gesprekken, de toekomstplannen. De intimiteit en de genegenheid. Het is weg, nou ja bijna weg. Op sommige momenten lijkt het weer even terug. Maar...

MEER GELD DAN GELUK.

Dat is kenmerkend voor de meeste van mijn cliënten, wanneer ze bij me starten. Ze hebben het allemaal: Een goedlopend bedrijf. Een prachtig gezin. Schitterend huis. De mooiste vakanties. En een goedgevulde bankrekening. Thuis stroomt de liefde echter niet zoals ze...

DIT DURF IK NIET TE ZEGGEN.

“Niks zeggen… werkt die strategie voor jou?” vroeg ik gisteren aan mijn cliënt? “Nee, maar ik wil hem echt niet kwetsen. Ik hou het daarom voor mezelf.” “Lever je dan niet een stukje van jezelf in?”, vroeg ik haar. “Jawel, maar misschien hoort dat erbij. Misschien wil...

BEKENDE PIJN is voor veel stellen comfortabeler dan ONBEKEND GELUK.

Wat, als je wel het lef zou hebben om de volgende stap te zetten? Om het initiatief te nemen? Iemand moet de eerste zijn. Wat zou dat jou kunnen opleveren? Wat zou dat voor jullie kunnen betekenen? Wat zou dat betekenen voor jullie kinderen, voor jullie gezin?

VREEMDGAAN TIJDENS CARNAVAL MOET KUNNEN.

Sommigen vinden dit blijkbaar hét uitgelezen moment om alle teugels te laten vieren, het is immers carnaval. Ik blijf dat toch een vreemd fenomeen vinden, dat alles maar zou mogen. Dat iedereen wat losser en amicaler is, is juist de charme van carnaval. Ik hou er van,...

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat

Beduusd tijdens een 1 Day Couple Retreat. Dat gebeurde deze week. Een 1 Day Couple Retreat geef ik aan stellen die een fijne relatie hebben en graag willen verdiepen/versterken. Het is meestal een prachtige dag met een lach en een liefdevolle traan. Deze week werden...