Stapelgek van mezelf!
Stapelgek Academy | Relatietherapie | Relatietherapie voor de top van ondernemend Nederland | Relatiecoach

STAPELGEK van mezelf!

Onze slogan behoeft een aanpassing!

Dat zit zo:
Nu is onze slogan: ‘word je soms stapelgek van je partner, maar wil je weer stapelgek op hem of haar worden?’
Bij mij komt het woord ‘stapelgek’ de laatste tijd op een héél andere manier binnen.
Ik word namelijk niet stapelgek van Olivier, maar van MEZELF!

Twee kinderen thuis, zonen van 14 en 16 jaar.
De oudste is geslaagd, heeft net zijn duim gebroken dus kan nu helaas niet vier dagen per week vakantiewerken.
De jongste heeft de proefwerkweek achter de rug en heeft dus ook al lekker vakantie.
Dat betekent dat het huis overdag niet meer van mij alleen is, maar van ONS. Hangende pubers bestieren hier de kiet. Overdag zijn ze springlevend of hangen ze te vervelen op de bank. Vaak met hun kompanen.
’s Nachts gaat het grut laat naar bed en in de ochtend is het maar afwachten wanneer de holbewoners hun dampende hol verlaten om, laat ik het netjes zeggen, niet al te fris af te dalen naar de begane grond (lees: mijn zo gekoesterde rustige ruimte, waar ik zo fijn kan werken op schooldagen).

Elke dag even douchen, dat proberen wij onze kinderen sinds jaar en dag bij te brengen. Soms staan ze er werkelijk onder en hopen wij van harte dat ze dan ook écht de kraan opendraaien.
Het is altijd weer genieten als een fris & fruitige tienerzoon verschijnt.

Als packmannetjes eten ze (en hun kompanen) de koelkast en voorraad leeg. De supermarkten draaien goede omzetten op het moment hier in Vught. “Tjonge jonge, mag ik ook eens een koekje jongens? Zijn ze nu al weer op?”
Ons huis is een hotel geworden. Logees komen af en aan.
Van in- en uitchecken heeft nog nooit iemand gehoord, dus ik sta er niet meer van te kijken als er plots een ander puberjong voor m’n neus staat of juist plots verdwenen is.  Het is oppassen geblazen als je ’s nachts naar het toilet moet. Voor je het weet is de boel boven bezet en moet je in het donker naar de wc beneden. Fijne taferelen. Het is een feit, ons huis wordt bezet door vakantievierende jongelui.

Eén ding wordt over het hoofd gezien, het bedienend personeel is momenteel ook op vakantie! Dus ik ben de sjaak.
“Hè mam, gezellig toch!” En ja hoor, daar ga ik maar weer: bedden opmaken, wassen, boodschappen doen en nog maar weer eens die stofzuiger erdoor heen. En die wc’s, wat doen ze daar in godsnaam? Hup, de bbq in de hens en ook voor een natje wordt gezorgd.
“IJsje jongens?”

Het all inclusive resort draait op volle toeren. Het is goed toeven in Hotel Overweg, we zijn een geoliede machine. De gastvrouw nipt af en toe aan een roseetje, zo gaat ie lekker en eerlijk is eerlijk, gezellig is het wel! Hier gaan we later met weemoed aan terugdenken.
Want we vergeten immers de vlekken en onthouden de gezelligheid. Zo werkt ons brein.

Er komt alleen niets meer uit mijn zakelijke handen, stapelgek ligt stil, ik word er stapelgek van! Inspiratieloze, lege en holle gevoelens hebben zich als een giftige slang in mij genesteld. Ideeën, plannen en toffe inspiraties slaan een bezoekje aan mij over. Huhhh, wat krijgen we nu?

Nou, ik ben er inmiddels achter: die hebben zich ‘an masse’ heel diep in mij verstopt.
Tótdat ze op een mooie dag weer naar boven ‘poppen’. Maar niet vóórdat ik eerst alles even “helemaal LOS laat”, hoor ik verstandige mensen zeggen…
Nou, lekker dan! Wanneer komt die mooie dag dan?

En ik maar wachten, helemaal niet in staat om alles ZONDER schuldgevoel los te kunnen laten! Hier heb ik echt geen geduld voor! Jaja, Sharon, geduld is een schone zaak! Ja ik weet het, maar nu nog geduld HEBBEN, dat is even andere koek. En schuldgevoel? Dat is vergif! Dat weet ik ook wel! Toch voel ik het. Hè getver!

Olivier, de lieve schat die hij is, stelt me elke dag gerust: “het komt wel goed, het hoort erbij! Laat even gaan en geniet van de kinderen en van de zon”. Ik hoor het hem zeggen, maar ik vind het wel een ding. Genieten van de kinderen en van de zon…en Stapelgek dan?

Afijn…het is zoals het is. Volgende week piepen wij er even tussenuit. En laten we voor een paar weken alles even helemaal los!! Zonder schuldgevoel. Ik voel dat het nodig is. Voor ons allebei.

In de zomer ligt sprekersland op haar gat. Nu wij nog. Het is een kwestie van doen!
Rust nemen en nieuwe inspiratie opdoen…daar kijk ik naar uit.
Alleen dán zal die giftige slang het hoekie omgaan en zal de energie en inspiratie weer gaan stromen.
Moeder Natuur weet dat alláng. Nu ik nog!

Wij wensen iedereen een heerlijke zomer met veel Vitamine D en natuurlijk met héél veel Vitamine L(iefde)!

Liefs, ook namens Olivier,

Sharon

Reacties vinden we altijd leuk! Dat kan onder deze blog:

4 Reacties

 1. José

  Dan laat de boel maar eens lekker los en geniet vol van deze zomer en elkaar!

  De inspiratie komt vanzelf!

  Dikke kus José

  Was zo’n grappig en herkenbaar stukje over die pubers!

  Antwoord
 2. Simone

  Super goed!!
  Er is toch nog wat inspiratie over..
  Maar ik herken dit momenteel wel, die giftige slang heeft mij ook beet..
  En hopelijk neemt Nathaniel ook af en toe een douche ?
  Dikke kus van je zus ?

  Antwoord
 3. Rick

  Mooi geschreven en….het is een werkelijkheid waar jullie over 10 jaar met weemoed op terugkijken als deze jeugd uitgevlogen is ! Geniet van deze mooie zomer !! Hartelijke groet ook aan Olivier !

  Antwoord
 4. Edith Stuijfzand

  Lieve Sharon!
  Genoten van je blog en zo herkenbaar!! Ik heb voor het raam een bordje met:
  “hotel Mama”
  Open 24/7….
  Hele fijne vakantie!!
  Gr Edith

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HET BELANG VAN EEN GOEDE VRAAG.

Regelmatig vertrouwen mensen mij hun verhalen toe. Niet alleen mijn cliënten, maar ook mensen die ik tegenkom ‘op straat’. Veelvoorkomend onderwerp is dat ze al eens gescheiden zijn. “Het ging niet meer.” Vaak volgt dan: “hadden we maar hulp gezocht, wellicht waren we...

UIT ELKAAR GAAN IS SOMS BETER.

Stellen die bij me komen hebben vaak grote relatieproblemen (niet altijd trouwens). Echter, is het verlangen om bij elkaar te blijven meestal nóg groter. En dat is een prachtig uitgangspunt om bij me in te stappen: een verlangen dat immers groter is dan het probleem,...

SCHEIDEN OF BLIJVEN?

Houdt deze vraag je meer dan ooit bezig? Lig je ‘s nachts wakker omdat deze impasse onbeantwoord blijft? Een onverdraaglijk schuldgevoel maakt je misselijk. Er komt zoveel bij kijken, wat het besluit ook wordt. Er is hoe dan ook werk aan de winkel. Jullie relatie is...

IK BEN JE MOEDER NIET!

Regelmatig zijn ondernemers ‘bang’ dat ik ze ga zeggen dat ze minder moeten werken, omwille van de relatie thuis. ‘Zeg, ik ben je moeder niet’, zeg ik dan met een lach. Dat je binnenkort zelf andere keuzes gaat maken, die kans is heel groot. Maar niet omdat ik het...

SPIJT NA EEN SCHEIDING.

Je moet er toch niet aan denken? Dat je spijt krijgt dat je een einde maakte aan je relatie. Toch blijkt dat ongeveer de helft van de mensen die een scheiding hebben geïnitieerd, later spijt krijgt. Ze beseffen ineens wat ze kwijt zijn geraakt. Spijt is een emotie die...

De beste relatietherapeut

DE BESTE RELATIETHERAPEUT Is diegene die het beste bij jullie past. Veel gestelde vragen die ik vaak hoor over mijn vakgebied zijn: Wat is de beste relatietherapie? Welke relatietherapeut of relatiecoach draagt echt bij aan het oplossen van onze relatiecrisis? Waar...

IK LOOP NIET GRAAG HAND IN HAND.

Gisteren liepen wij heerlijk over het strand van Bergen aan Zee naar Schoorl en weer terug. Het viel me op dat veel stellen romantisch hand in hand liepen. Als relatietherapeut zie ik dat natuurlijk graag! Terwijl ik zelf niet graag hand in hand loop. Gek hè! Ik heb...

ZONDER DE LIEFDE HEBBEN WE NIKS!

“We hebben ons droomhuis gebouwd, een prachtig jong gezin en we kunnen financieel doen wat we willen. We hebben het helemaal voor elkaar! Maar zonder de liefde hebben we niks. Helemaal niks!” Hij zat er wat verslagen bij. Machteloos. En toch ook wel hoopvol. Deze man,...

WAT ALS JULLIE ‘JA’ ZEGGEN?

Ja, wij willen aan onze relatie werken. Ja, diep van binnen willen wij samen oud worden (we weten alleen niet hoé). Ja, wij willen dat ons gezin bij elkaar blijft. Ja, wij zijn bereid om elkaars bril op te zetten. Ja, we zijn bereid om ook naar onszelf te kijken. Ja,...

WIE WIL IK ZIJN?

Ik houd me regelmatig met deze vraag bezig. Het houdt me scherp om keuzes te maken en daar mijn gedrag op af te stemmen. Bijvoorbeeld als ik de impuls voel om een verwijt te maken, dan vraag ik aan mezelf: wie wil ik zijn? Soms slik ik het dan in (choose your...